Αγορά info.gr. Τα πάντα για την ελληνική αγορά.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΠΙΣΩ

ηλεκτρονικό κατάστημα - E-SHOP

ηλεκτρονικό κατάστημα

ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Οι πωλήσεις προιόντων μέσω διαδικτύου πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική αύξηση. Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής με τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, έχουν κάνει τους καταναλωτές όλο και πιο συχνά να επισκέπτονται κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Όμως δεν είναι μόνο η ευκολία της πρόσβασης που στρέφει τις προτιμήσεις του κοινού σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και μερικά ακόμα πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι σίγουρα οι καλύτερες τιμές που μπορεί κάποιος να βρει σε ένα πολυκατάστημα του ίντερνετ. Ο ανταγωνισμός και τα μικρότερα λειτουργικά έξοδα έχουν οδηγήσει τις τιμές σε συμπίεση προς όφελος των καταναλωτών.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι και το εύρος των πληροφοριών που προσφέρει στον επισκέπτη του. Αυτέ οι πληροφορίες γίνονται όλο και πλουσιότερες και ξεπερνάνε κατά πολύ τις δυνατότητες πληροφόρησης με ένα τυπωμένο φυλλάδιο. Στο ίντερνετ άλλωστε το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί με πολλές παραπομπές να δώσει στον επισκέπτη ένα πλήθος πληροφοριών που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αδύνατο. Όσο πιο πλούσιες είναι οι πληροφορίες που δίνει (πίνακες με χαρακτηριστικά , φωτογραφίες, δοκιμές) τόσο πιο ευχάριστη κάνει την περιήγηση του πιθανού πελάτη.

Εκεί που έχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης ειδικά οι ελληνικές εταιρίες που διαθέτουν κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι η σχεδίαση και η ευκολία πλοήγησης που διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα τους, η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών στον τρόπο πληρωμής και παραγγελίας καθώς και στο τμήμα εξυπηρέτησης και βοήθειας πελατών.

Κάποτε λέγαμε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το μέλλον. Τώρα έχουμε φτάσει σε αυτό το μέλλον και ενώ έχουμε ακόμη πολύ δρόμα να διανύσουμε, το ηλεκτρονικό κατάστημα και οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν αποδείξει την αξία τους και έχουν κερδίσει τη θέση τους στην αγορά.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ - E-SHOP

Το www.marketinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην ελληνική αγορά και στα ελληνικά καταστήματα. Ένα φιλόδοξο project, μια πλήρης χαρτογράφηση της ελληνικής αγοράς και παρουσίαση της στο ίντερνετ. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © MARKETINFO.GR